Aktualijos

JAV valstybės sekretorius pasveikino Lietuvą S. Welleso deklaracijos 80-mečio proga

Written by Biciulystė Siūlo · 45 sec read

(Nuotrauka: EPA-ELTA nuotr.)  JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo pasveikino Lietuvą, Latviją ir Estiją Sumnerio Welleso deklaracijos 80-mečio proga.

M. Pompeo pakartojo 1940 metų liepos 23 dienos S. Welleso deklaracijoje įtvirtintą JAV paramą Baltijos šalių žmonių laisvei ir nepriklausomybei, pasmerkė Sovietų Sąjungos agresiją, priminė, kad ilgais okupacijos metais mūsų šalių vėliavos išdidžiai plevėsavo JAV valstybės departamente Vašingtone. Kaip informuoja Užsienio reikalų ministerija, M. Pompeo taip pat užtikrino, kad JAV ir Baltijos šalių draugystė gilėja stiprinama bendrų demokratinių vertybių ir mus vienijančio NATO Aljanso. Jungtinės Amerikos Valstijos šiuos ryšius brangina ir po 80 metų.

Ketvirtadienį aikštėje priešais Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką vyks S. Welleso deklaracijos 80-mečiui skirtas renginys.

Jis prasidės Lietuvos, Estijos, Latvijos ir JAV vėliavų pagerbimo ceremonija, kurios metu skambės šių valstybių himnai. Čia vyks Šaulių sąjungos, JAV ambasados ir karių, NATO pajėgumų integravimo vieneto ginkluotės ir informacinė-kultūrinė ekspozicija, amerikietišku maistu prekiaus maisto vagonėliai, koncertuos Lietuvos kariuomenės orkestras ir Arina su grupe „Veto Bank“. Vakare bus rodomi JAV ambasados pristatomi amerikietiški filmai.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veiks S. Welleso deklaracijos 80-mečiui skirta istorinė archyvinių dokumentų ir fotonuotraukų paroda.

minfo.lt