Sportas

2012 m. olimpiada Londone

Written by admin · 1 min read

KREPŠINIS

Lietuva – Nigerija. Lietuvos vyrai iškovojo pergalę 72-53.

Pirmame kėlinyje atsiplėšę nuo varžovų, kuriems Venesueloje pralaimėta, lietuviai, rodos, buvo pilni ryžto iškovoti taip svarbią jiems pergalę. Laimėję pirmą kėlinį 14:8, antrame kėlinyje lietuvių  įgytą pranašumą 

,,Afrikos liūtai“ pradėjo sparčiai tirpdyti, kas, savaime aišku,  išgąsdino ne vieną krepšinio aistruolį. Krizė antro kėlinio pabaigoje, kuris baigėsi rezultatu 20:19.

Trečiajame kėlinyje į aikštę išbėgo centro puolėjas  Antanas Kavaliauskas – olimpiados debiutantas, paskutiniu momentu  iš JAV atskubėjęs paremti Lietuvos komandą, paaiškėjus, kad komandos kapitonas Robertas Javtokas dėl kojos traumos žaisti negalės. Šis žaidėjas buvo tikras netikėtumas Nigerijos komandai – ramus, atletiškas, taiklus, per kėlinį pelnęs aštuonetą taškų, sucementavo gynybą. Krepšininkas savo psichologine ramybe sugebėjo sukeltį tam tikrą sumaišti priešininkų komandoje, kuriai, beje, nebyro tritaškiai, nors tu ką.

Trečias kėlinys lietuviams buvo persilaužimo kėlinys kovoje dėl kamuolių, rezultato, geros taktikos kėlinys, nors neapsieita be klaidų – jų buvo per daug. Taigi, trečias kėlinys baigėsi rezutatu 22:13.

Ketvirtajame kėlinyje, kuris nekėlė abejonių dėl būsimos pergalės, buvo stengiamasi išlaikyti  dvidešimties taškų skirtumą. Pavyko –  kėlinys laimėtas 16:13, bendras rezultatas 72-53. Pergalė. Judrūs, atletiški, šoklūs ,,Afrikos liūtai” nugalėti.

Lietuvių komanda, specialistų nuomone, padarė net  aštuoniolika klaidų, suklysta elementariausiose situacijose. Blogai, kad įžaidėjui Šarūnui Jasikevičiui nebuvo patikėta kamuolių skirstytojo vaidmuo – būtų daugiau tvarkos aikštėje ir t.t. Iš šių klaidų komanda turi pasimokyti – juk rungtynėse su Argentinos rinktine kaidų padaryta  net šešiolika. Ypač kovoje dėl atšokusių kamuolių.

Antradienio vakare žaidė Prancūzijos ir Argentinos krešininkai. Nugalėjo prancūzai 71 – 64. Su prancūzų komanda  lietuviai susitiks ketvirtadienį. Laukia sunkus, atletiškas žaidimas su šia komanda. Lengva nebus.

Rūta Meilutytė – Londono olimpiados čempionė – jai  įteiktas olimpinis aukso medalis

Penkiolikmetė Rūta Meilutytė pirmadienį plaukimo finale 100 m krūtine iškovojo Lietuvai pirmąjį medalį. Tai pirmas nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos plaukių laimėjimas. R.Meilutytė nuplaukė per 1 minutę 5,47. Sidabrą iškovojo pasaulio čempionė amerikietė Rebecca Soni, 0,08 sekundės pralaimėjusi Rūtai. Trečią vietą užėmė japonė Satomi Suzuki.

Darbšti mergina jau keleri metai, kai treniruojasi Londone, kur gyvena ir dirba jos tėvas. Plaukimo pagrindus įgijo Lietuvoje. Mergaitę nuo ketverių metų, kai tragiškai žuvo jos mama, augina tėtis ir jo motina Aldona.
Rūtos Meilutytės svajonė virto realybe. „Per apdovanojimą meldžiausi, kad nepargriūčiau“,- teigė Rūta.
Mergina myli savo gimtinę Lietuvą. Į jos trispalvį manikiūrą atkreipė dėmesį žurnalistai…

Lietuvos krepšininkai pralaimėjo Argentinai

Lietuvos krepšinio rinktinė Londono olimpines žaidynes pradėjo pralaimėjimu. A grupės starte nepasipriešino labiau patyrusiai Argentinos komandai – 79:102. Krepšininkai kaltino save ir prastą gynybą…