Šalis, kurioje gyvename

JAV kompanijų vadovai Vašingtone aptarė galimybes dvišalio prekybinio bendradarbiavimo formatų su Lietuva kūrimo perspektyvą

Written by admin · 39 sec read

Vašingtone Nepriklausomybės dienos paminėjimui skirtų iškilmių metu vasario 22 d. atskiram susitikimui buvo susirinkusios JAV kompanijos,  kurios investavusios į Lietuvos ekonomiką ar domisi verslo su Lietuva galimybėmis.
Susitikime dalyvavęs Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas  Pavilionis sake, kad Lietuva verslo ryšių su JAV skatinimui skiria ypatingą dėmesį.

“Džiaugiamės, jog išskirtinė politinė, diplomatinė ir ekonominė Lietuvos pažanga yra pripažįstama ir vertinama JAV verslo atstovų. Sveikiname ir aktyviai palaikome šią iniciatyvą ieškoti dvišalio verslo bendradarbiavimo formalizavimo kelių per naujas, labiau organizuotas bendradarbiavimo formų, padėsiančias skatinti dvišalę prekybą, investicijų plėtrą, gilinti Lietuvos ir JAV ekonominius ryšius” – pažymėjo ambasadorius.
Ž. Pavilionis pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi toliau aktyviai ir atvirai bendradarbiauti su JAV įmonėmis, veikiančiomis Lietuvoje ar puoselėjančiomis veiklos pradžios, verslo plėtros, investicinius interesus. Ambasadorius išreiškė viltį, kad šis – pirmasis tokio pobūdžio – verslo grupės susitikimas suteiks naujo impulso aktyvesniam dvišaliam prekybiniam bendradarbiavimui bei naujų formatų kūrimui, siekiant šio bendradarbiavimo įprasminimo ir sklandaus jo plėtros organizavimo.