Aktualijos

Brangūs išeivijos lietuviai (papildyta)

Written by admin · 2 min read

Liepos 2 d., pirmadienį, 12 val. politinė partija DRĄSOS KELIAS (www.dkpartija.lt) Seimo spaudos konferencijų salėje surengs spaudos konferenciją, kurioje pristatys savo rinkiminės programos gaires ir paskelbs “Lietuvos sąrašo” sudėtį.

Kviečiu nelikti abejingais ir ištiesti bendradarbiavimo ranką.

Lietuvos gerovė ir teisingumas yra visų mūsų bendras tikslas. Kaip dabar matome, atkovojus laisvę, bet nesugebėjus įvykdyti desovietizacijos, ta laisvė vėl iš mūsų atimta. Per 20 metų korumpuoti nusikaltėliai užvaldė valstybines institucijas, žiniasklaidą, valstybės finansų kontrolę ir teisėsaugą. Pardavę sąžinę aukšto rango pareigūnai ir Seimo nariai šiandien dirba jiems ir jų korumpuotos sistemos išsaugojimui. Daugiau faktinės medžiagos rasite portale EKSPERTAI.EU

Tuo tarpu, Išeivijos organizacijos yra atskirtos nuo dalyvavimo Lietuvos gyvenime, o likusi tautos dalis metodiškai verčiama emigruoti arba susitaikyti su gyvenimu ties skurdo riba. Milijonas lietuvių jau emigravo, Lietuvoje liko mažiau nei du milijonai gyventojų, 500 000 piliečių priklausomi nuo labdaros maisto, kasmet šalį palieka apie 100 000 aktyviausių žmonių. Ar už tokią Lietuvą mes kovojome?

Visą Lietuvą ir jos ekonomiką galima lengvai sutalpinti į Čikagos miestą ir dar liktų vietos. Paklauskime, kodėl Čikaga klesti, o Lietuva eina į dugną? Ar ne todėl, kad Lietuvoje yra blogas valdymas? Kodėl korupcijos lygis yra viena s aukščiausių pasaulyje? Po demokratijos ir Europos Sąjungos narystės fasadu vyksta nusikaltimai ir laužomos žmogaus teisės.

Atsisveikindama su Lietuva, JAV ambasadorė Anne E. Derse kalbėjo apie JAV Nepriklausomybės deklaracijoje įtvirtintus principus, kad visi žmonės sukurti lygūs, ir visi turi neatimamą teisę į gyvenimą, laisvę ir laimės siekimą. Deja, Lietuvoje šitą teisę šiandien turi tik mafija.

Visiems užsienyje esantiems lietuviams yra skirta tik viena rinkimų apygarda. Milijonas piliečių rinks tik vieną žmogų. Kaip manote, kam tokia sistema naudinga? Tiktai išdavusiems tautines vertybes konservatoriams, tik politinio prieglobsčio bėgusiam į Maskvą oligarchui Uspaskich, kuris susijungė su buvusiais komunistais socialdemokratais ir paksininkais ir jau ruošiasi būti Premjer Ministru.

O mes? Ar mes vieningi? Už ką balsuos lietuviai?

Mes nebenorime ir atsisakome taip toliau gyventi. Visame pasaulyje tautiečiai palaiko skaidrumo, tiesos ir teisingumo atstatymą Lietuvoje, rašo užsienio žmogaus teisių institucijoms, žiniasklaidai, rengia protesto akcijas ir vienija jėgas ateinantiems rudens rinkimams. Nors pasitaiko lietuviškų organizacijų atstovų, su kuriais tenka kalbėtis, kurie sako, kad jiems gėda dėl to, kad lietuviai protestuoja, sako kad taip teršiamas Lietuvos vardas. Tai kaip atvesti Lietuvą prie dorovės kelio? Apsivalyti?

Nejaugi apsimesim, kad nieko nematom ir leisim korumpuotai sistemai toliau siautėti – tada galim prarasti Lietuvą visiems laikams. Gal geriau pakentėti tą gėdą, bet sudėkim visas jėgas apsivalymui, tada pasaulis pamatys mūsų kovą ir įvertins, taip grąžinsime Lietuvai garbę ir teisingumą, grąžinsime Tėvynę žmonėms, tautai.

Kviečiame ir raginame, kad jau laikas prisijungti ir oficialioms lietuvių bendruomenės institucijoms, palaikyti ir paremti „Drąsos kelią“ ir jo vedamą „Lietuvos sąrašą“. Parodykim, kad mes galim vienybėje atkovoti mūsų išsvajotą Lietuvą, kuri bus skaidri, teisinga, saugi ir kurioje bus gera gyventi ir ja didžiuotis. Ir tebūna tai Dievo garbei.

Jei turite bet kokių klausimų, prašom nedvejojant su manim susisiekti, nekantraudami laukiame Jūsų atsakymo.

Daugardas Gruodis
Atstovas ryšiams su išeivija

***

Papildoma informacija dėl konferencijos vietos:
Liepos 2 d., pirmadienį, 12 val. politinė partija DRĄSOS KELIAS surengs spaudos konferenciją, kurioje paskelbs savo rinkiminės programos gaires ir pristatys “Lietuvos sąrašo” branduolį.

Spaudos konferencijoje dalyvaus Jonas Varkala, Neringa Venckienė, Audrius Nakas, Algirdas Patackas, Povilas Gylys, Valdas Vasiliauskas.

Spaudos konferencija įvyks Eltos spaudos konferencijų salėje Gedimino pr. 21/2, o ne Seimo spaudos konferencijų salėje, kaip buvo skelbta anksčiau.

Seime tokia konferencija negali vykti, nes Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas nustatė, kad tokios spaudos konferencijos surengimas Seime būtų grubus Seimo rinkimų įstatymo pažeidimas.

Būtent dėl šios priežasties, kad nebūtų pažeisti įstatymai, spaudos konferencija ir yra perkelta į kitą vietą.

Daugardas Gruodis
Ekspertai.eu
+370 658 90973