Tėvynė mūsų

Valdas Vasiliauskas. Ingridai nebereikia Gitano

Written by Biciulystė Siūlo · 46 sec read

Valdas Vasiliauskas. Ingridai nebereikia Gitano Po pareiškimo Rusnėje radikaliai keičiasi kandidatų į prezidentus akcijų kursas, nors didžiuma politologų, politikos komentatorių ir ekspertų to nesuvokė, toliau varo propagandą.

Vienintelis Vladimiras Laučius (kurį dar verta skaityti) atkreipė dėmesį į kitą praėjusios savaitės vidaus politikos įvykį – Gitano Nausėdos ir Algirdo Butkevičiaus susitikimą ir apsikeitimą nuomonėmis dėl bendradarbiavimo galimybių. Nors kai kurie mano draugai įsitikinę, jog informacija buvo paskleista A. Butkevičiaus iniciatyva, aš neabejoju, kad susitikimas buvo svarbesnis G.Nausėdai. Kodėl?

Iki Rusnės I.Šimonytė ir G.Nausėda plaukė vienoje valtyje, kuria saugiai vylėsi pasiekti antrąjį prezidento rinkimų turą. O ten jau, kaip Dievas duos, juk abu „vienos mosties“. Bet po Rusnės vienam iš tos patogios valties derės išlipti.

Reitingai reitingais, bet partinė ištikimybė svarbesnė. V.Ušacko pamoką G.Nausėda išmoko gerai, todėl nelaukdamas konservatorių malonės, dar prieš Rusnę užmetė meškerę į kairę pusę.

Žinoma, pikantiška, kad bankų kandidatas bando flirtuoti su buvusiu darbo žmonių gynėju, nors profesorius P.Gylys ir jo mokiniai mano, jog ekspremjeras daugiau liberalas, nei socialdemokratas. Kita vertus, nors A.Butkevičius šiuo metu yra generolas be armijos, vargu ar konservatoriai atleis G.Nausėdai net už tokį baikštų „svetimavimą“.