Religija

Popiežiaus Pranciškaus malda ant kiekvieno piršto

Written by admin · 48 sec read

 1. Nykštys yra arčiausiai tavęs. Tad pradėk melstis pirmiausia už  tuos, kurie yra šalia tavęs. Tai asmenys, kuriuos lengviausia  atsiminti. Melstis už mums brangius žmones yra “švelni pareiga”.
 
 2. Kitas pirštas yra smilius, kuriuo rodome. Melskis už tuos, kurie moko ir gydo: mokytojus, profesorius, gydytojus ir kunigus. Jiems  reikia paramos ir išminties, kad galėtų parodyti kitiems teisingą  kryptį. Tebūna jie visuomet tavo maldose.

 3. Trečiasis yra pats didžiausias pirštas, kuris primena mūsų  lyderius. Melskis už prezidentą, parlamento narius, vadovus. Šie  žmonės kreipia mūsų tėvynės likimą. Jiems reikia Dievo vedimo.
 
 4. Ketvirtasis yra bevardis pirštas. Nors daugelį tai stebina, bet  tai yra pats silpniausias mūsų pirštas, kaip tai pasakytų bet kuris  fortepijono mokytojas. Jis turi paskatinti mus melstis už pačius
 silpniausius, turinčius daug sunkumų ar kenčiančius dėl ligų. Jiems  reikia tavo maldų dieną ir naktį. Niekada nebus perdaug melstis už  juos. Šis pirštas taip pat kviečia prisiminti maldoje šeimas.
 
 5. Paskutinis yra pirštas mažylis, pats mažiausias iš visų. Taip  turime matyti save prieš Dievą ir kitus. Kaip sako Biblija,  “paskutinieji bus pirmi”. Mažylis pirštas turi tau priminti melstis už  save. Kai jau būsi pasimeldęs už kitus, teisingai matysi savo  poreikius ir galėsi geriau už tai melstis.